2008. nov. 1.

Északi utazás

Közel 4000 lépcsőfok megmászásával és kb. 1000 km-rel a hátunk mögött ismét Tokióban vagyunk. Fantasztikus két napot töltöttünk az észak-honsu-i hegyekben. Reggel kihajóztunk a Matsushima öböl apró szigetei közé, onnen Yamadera "japán meteorák" felé vettük az irányt, (1100 lépcsőfok fel+ugyanennyi le a csodálatos szentélyek és cédrusok között). Yamadera és ez a környék kedvelt zarándokhely, így este mi is egy tradicionális zarándokhelyen szálltunk meg. Nagyon kellemes 8 tatamis szobát kaptunk, a vacsorát jukatában fogyaszthattuk és a forró fürdővel is megpróbálkoztunk....Andris győzött :) neki pár másodpercre sikerült elmerülnie a tűz forró vízben és térdig jutottam, de ettől is tökéletesen átmelegedtünk ezen a hűvösebb éghajlaton. Iszonyú szerencsénk van az idővel(ezen persze nem lepődünk meg:)), eddig megúsztuk az esőt...tegnap éjszaka viszont utólért az eső kopogó hangjára merültünk álomba.







Ma, azaz szombat reggel a Hagura hegy tetején igazi ritkaságba botlottunk, épp érkezésünkkor ért oda 4 jamabushi kagylókürtölni...gyorsan "eltapsultunk" egy kérést a hegy isteneihez és elindultunk az 500 éves cédruserdő 2500 lépcsőjén (2 km), hogy folytassuk utunkat :)

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Haho Ti ketten, megneztem a kepeket, gyonyoruek! Elolvastam a bejegyzeseket, remek kalandokat eltek am at! "Itt irigykedem - kodos, szurke reggelen - agyban, fazosan" :) pusszantas, Zs.