2008. okt. 23.

Megyünk

Általában két időszakot ajánlanak azonak, akik Japánt választják uticélul. Az egyik természetesen a cseresznyevirágzás ideje, március végén-április elején. Ez az időszak általában 1 hétig tart, plusz még 1 hét a virághullás. Sokan ilyenkor szabadságot vesznek ki és elutaznak valahova az országon belül, a meteorológiai központok és a média részletesen követi a virágzás minden apró eseményét. Igazi ünnep ez!!

Mi az őszi időszakot választottuk, ami szerintem legalább olyan izgalmas. Remélem ezt a postok és a képriportok is igazolják majd :) Mi október 28-án érkezünk és november 8-ig kalandozunk majd. A tengeri áramlatok miatt Japánban ekkor - hozzánk képest valamivel később - mutatja meg igazi arcát az ősz: a természet csodálatos színes ruhát ölt magára, a juharfák levelei izzó vörösbe fordulnak és ideális az idő a kirándulásra (ez a száraz évszak).
Hetek óta tele vagyunk izgalommal, remek blogokat és honlapokat találtunk a felkészüléshez. Talán a legjobb a japan-guide.com, csupa hasznos és praktikus tanáccsal és infomációval, a kedvencem a leaf report, ami az ált. iskolai csapadéktérképhez hasonlóan megmutatja, hogy hol mikor köszönt be az ősz és sárgulnak a levelek - hihetelen mire nem gondolnak :)
Még négy napunk van az indulásig, addig befejezem a Badár Jappán könyvét is :). Szerencsére a hosszú hétvége segítségünkre van és kényelmesen tudunk készülődni. Amit talán a legjobban várunk az az utazás Shinkanzen-en, a Fuji, a zen kertek hangulata, a japán fürdő, a sushi és hogy a kis Vincének füstölőt gyújtsunk valamelyik szentélyben vagy templomban, amikor megszületik :)

Nincsenek megjegyzések: